Secțiile de Chirurgie II și III de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov au fost închise, după ce un pacient confirmat cu Covid 19 a murit, informează Radio România Brașov FM.

Spitalul Judetean BrasovFoto: Facebook/ Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au anunțat că va fi făcută dezinfecție, iar personalul celor două secții a fost trimis în izolare la domiciliu, timp de 14 zile.

În plus, toți pacienții de pe cele două secții vor fi testați pentru coronavirus.

Însă, pentru că au fost închise secțiile, pacienții vor fi trimiși, în funcție de patologie și rezultatul testării pentru SARS-CoV-2, la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, la Spitalul General CF Brașov și la Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe, conform aceleiași surse.

Între timp, personalul din spital va fi testat, iar DSP continuă ancheta epidemiologică.

Reprezentanții DSP mai anunță că urgențele medico-chirurgicale vor fi asigurate de Secția Chirurgie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Radio România Brașov FM amintește că, în 8 aprilie, un bărbat de 81 de ani a decedat la Spitalul Județean Brașov, el fiind confirmat și cu Covid-19. El a fost adus în 30 martie la spital, iar în 7 aprilie a fost transferat pe ATI. Bătrânul suferea de diabet zaharat tip II, obezitate și avea și probleme cu inima.