Internările provocate de noul coronavirus sunt în creștere puternică la Moscova și capacitatea serviciilor de sănătate din capitala Rusiei își atinge "limitele", au avertizat vineri autoritățile, citate de AFP.

MoscovaFoto: Hotnews

Numărul de cazuri zilnice a doborât un nou record vineri în Rusia, cu 1.786 de noi bolnavi infectați, pentru un total de 11.917 și 94 de morți. Dintre acestea, 7.822 de cazuri au fost înregistrate în Moscova.

"În ultimele zile, numărul de internări în Moscova dar și pacienții afectați de forma gravă a bolii au crescut. Numărul pacienților care suferă de pneumonie asociată coronavirusului s-a dublat aproape în raport cu săptămâna trecută, de la 2.600 la 5.500 cazuri", a spus Anastasia Rakova, adjuncta primarului capitalei.

"Gradul de încărcătură a serviciilor de sănătate a crescut brusc. Acum, spitalele noastre și serviciile de ambulanță își ating limitele", a adăugat ea, citată într-un comunicat al centrului operațional de luptă împotriva Covid-19 din Moscova.

Într-un interviu pentru agenția de presă Ria Novosti, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a precizat că Rusia nu a atins încă vârful epidemiei. "Nu suntem încă la vârf, ci undeva la baza vârfului, nici măcar la mijloc", a declarat el.

"Ca pronostic, singurul lucru pe care îl voi spune este că avem o provocare serioasă în fața noastră”, a adăugat el.

Capitala rusă, cu 12 milioane de locuitori, a ordonat măsuri de izolare a populației care vor dura cel puțin până în 30 aprilie, pentru a încerca să stopeze avansul pandemiei de coronavirus. Imensa majoritate a regiunilor au urmat acest exemplu.