Imagini cu sicrie așezate într-o groapă comună au fost surprinse în New York, pe măsură ce numărul deceselor cauzate de COVID-19 continuă să crească, relatează BBC.

Gropi comune, New YorkFoto: Captura video

Muncitori în combinezoane medicale au fost văzuți stivuind sicriele din lemn în tranșee adânci în Insula Hart. Autoritățile spun că înhumările sunt în creștere în terenul care a fost folosit în trecut pentru a fi îngropați cei fără rude sau apropiați care să își poată permită o înmormântare.

În mod obișnuit, aproximativ 25 de persoane sunt îngropate săptămânal pe insulă dar operațiunile de înhumare au crescut de la o zi pe săptămână la cinci, în jur de 24 de cadavre fiind îngropate zilnic, potrivit autorităților new york-eze.

Înhumările sunt făcute în mod obișnuit de deținuții de pe Insula lui Riker, unde e situat principalul penitenciar al orașului, dar cantitatea de muncă în creștere a determinat autoritățile să apeleze la contractori privați.

Nu este clar câți dintre decedați nu au rude sau nu și-au permis o înmormântare, orașul reducând perioada de timp în care păstrează trupurile datorită presiunilor puse pe spațiile din morgi.

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a declarat la începutul săptămânii că „înhumări temporare” ar putea fi necesare până criza COVID-19 va trece.

Referințe:

Statul New York are acum mai multe cazuri COVID-19 decât orice țară din lume

Coronavirus în New York: Nou record de decese, dar cifra noilor internări atinge un minim