Sute de persoane au mers, vineri, în Piaţa Obor din Bucureşti pentru a cumpăra alimente, fără să păstreze regulile distanţării sociale. Jandarmii au intervenit pentru a limita accesul persoanelor în piaţă pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Forte de ordine, in CapitalaFoto: Facebook/ Directia de Jandarmi Bucuresti

Sute de persoane au ajuns, vineri, în Piața Obor din Capitală pentru a cumpăra diverse alimente. Acestea nu au respectat regulile distanţării sociale, astfel încât a fost nevoie de intervenția jandarmilor, scrie Mediafax.

„Împreună cu reprezentanți ai poliției, poliției locale și ai firmei de pază a pieței, jandarmii au restricționat accesul prin punctele de intrare în incinta spațiului comercial”, au transmis jandarmii bucureșteni.

Potrivit acestora, accesul în piață se face gradual, iar jandarmii verifică dacă oamenii respectă regulile impuse prin ordonanţele militare privind motivul părăsirii locuinţei.

Conform Ordonanţei Militare 4, orice persoană care părăseşte locuinţa trebuie să deţină o declaraţie pe proprie răspundere privind motivul deplasării.