50 de membri ai echipajului portavionului francez Charles de Gaulle au fost testați pozitiv la noul coronavirus, a anunțat vineri ministerul forțelor armate, care a precizat că trei marinari au fost evacuați "preventiv".

Portavionul Charles de GaulleFoto: Defense.gouv.fr

"Rezultatele la 66 de teste realizate au concluzionat prezența a 50 de cazuri de Covid-19 la bordul Charles de Gaulle", a precizat ministerul, la 24 de ore după anunțarea de cazuri suspecte.

"Nu a fost constatată la ora actuală nicio agravare a stării de sănătate a marinarilor de la bord", a adăugat ministerul.

Sursa contaminării navei nu este cunoscută încă.

La bordul portavionului se află o echipă formată din circa 20 de cadre medicale (doctori, infirmieri, chirurgi). De asemenea, există o sală de internare cu 20 de paturi, ventilatoare, un scanner "precum și un spațiu de carantinare de circa o sută de locuri".

Epidemia Covid-19 a lovit deja un alt portavion, american, Theodore Roosevelt, în Pacific. Gestionarea crizei de către autoritățile americane, care în prima etapă au refuzat evacuarea navei și apoi au demis comandantul, a antrenat demisia secretarului US Navy.