Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, va verifica, vineri, situația de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț, unde va discuta cu autoritățile locale și cu cadrele medicale. Conducerea Spitalului a anunțat joi că nu mai face față numărului mare de cazuri de COVID-19, notează Mediafax.

Nelu TataruFoto: Agerpres

Nelu Tătaru a vizitat joi spitalele din Deva, Cluj-Napoca și Sibiu și a anunțat că va continua să meargă în județele în care se înregistrează un număr mare de îmbolnăviri.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț a anunțat joi că 30 de pacienți confirmați cu COVID-19 vor fi transferați la Iași.

„Avem personal limitat, iar medicii de boli infecțioase nu mai reușesc să facă față. Am reorganizat și celelalte ture, pe secții, dar consider că tratamentul acestor pacienți trebuie supravegheat și supervizat de către medicii de boli infecțioase și medicii pneumologi, în afară de cei din ATI”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, Florin Apostoae.

Numărul de cazuri confirmate cu COVID-19, în județul Neamț, a ajuns, joi, la 202.

La acest moment, în spitalul din Piatra-Neamț sunt 7 medici de boli infecțioase, la care se mai adaugă doi medici pneumologi, detașați de la alte unități medicale din Neamț.