Ordonanța de urgență privind șomajul tehnic în sectorul public ar putea să-i includă și pe cei cu funcții mai mari. "Consider că de solidaritate, în această perioadă, trebuie să dea dovadă toți. Și demnitarii. Și cei numiți în funcții politice. Pentru mine - solidaritate chiar înseamnă să trecem împreună peste perioada grea. Și o să trecem", a spus Violeta Alexandru, ministrul muncii.

Violeta AlexandruFoto: Agerpres

Acesta a mai scris pe contul său de Facebook că primește multe mesaje pe telefon de la oameni care nu mai au venituri sau au rămas cu puține.

Declarația a fost făcută la câteva ore după ce premierul Ludovic Orban a cerut ca ordonanța de urgență privind șomajul tehnic în sectorul public să includă și șefii. "Să găsiţi o formă de exprimare a solidarităţii şi pentru şefime, adică inclusiv pentru noi, demnitarii", a spus Orban adresându-se ministrului muncii, Violeta Alexandru, la începutul ședinței de Guvern de joi. Orban a mai spus că a primit deja zeci de cereri de derogare de la această ordonanță.

"Deja am primit zeci de cereri de derogare şi motive care mai de care mai stranii pentru a susţine această derogare", a spus premierul. Violeta Alexandru i-a răspuns că și ea a primit astfel de cereri.

Ordonanța de urgență va fi discutată până la sfârșitul săptămânii cu fiecare minister în parte, iar la începutul săptămânii viitoare să fie în consultare cu partenerii sociali.