În Belarus, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 420 de noi cazuri de Covid-19, au raportat autoritățile locale, specificând că în ultima zi numărul acestora a crescut de la 1.066 la 1.486. Oficial, virusul a cauzat 16 decese în această țară, relatează Euronews, citat de Rador.

Aleksandr LukasenkoFoto: Belarus1 TV / East2West News / Profimedia

„Virusul? O psihoză”

În urmă cu câteva săptămâni, președintele belarus Aleksandr Lukașenko a definit criza coronavirusului drept o „psihoza” și a criticat decizia mai multor state de a-şi închide granițele pentru a evita pandemia. O abordare unică în Europa într-o țară de aproape 10 milioane de oameni.

„Toți cei din jurul nostru continuă să ne înnebunească cu carantina și restricţiile. Ar fi o joacă de copii, am putea s-o facem în 24 de ore. Dar atunci ce mai mâncăm? Toată lumea vorbește despre asta, inclusiv ţările cele mai avansate”, spunea el.

Un preşedinte aflat de prea mult timp la conducerea ţării

De la începutul epidemiei, președintele Lukașenko, aflat la putere din 1994, s-a opus măsurilor restrictive și și-a invitat clar concetățenii să continue să lucreze, să meargă pe câmpuri, să conducă tractoarele - ţara sa fiind un mare producător - deoarece „tractorul vindecă pe toată lumea”. Șeful statului a mai adăugat vodca și sauna pe lista leacurilor minune.