Toate companiile private și instituțiile publice din Oradea care au peste 50 de angajați sunt obligate, de luni, să verifice temperatura personalului cu termometre cu citire de la distanță, scopul fiind de a nu fi oprită activitatea economică din oraș, anunță Mediafax.

Ilie BolojanFoto: HotNews.ro

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea transmis, joi, în oraș sunt aproximativ 300 de companii și instituții publice care au peste 50 de angajați, acestea urmând să fie contactate în vederea transferării termometrelor.

„În hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Oradea se stipulează că începând de luni, 13 aprilie, toate companiile private și instituțiile publice din municipiul Oradea care au peste 50 de angajați sunt obligate să asigure trierea personalului la intrarea în schimburi și în timpul activității prin verificarea temperaturii cu termometre cu citire de la distanță. De menționat că în Oradea sunt aproximativ 300 de companii și instituții publice care au un număr de peste 50 de angajați, pe care Primăria Oradea le va contacta în vederea transferării acestor termometre, care au fost deja comandate de Primărie, în cazul în care firmele nu dețin deja aceste aparate atât de necesare prevenției, scopul testării fiind acela de a putea menține activitatea economică în marile companii”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Primăriei Oradea au subliniat că acele companii care nu au posibilitatea dotării cu astfel de termometre vor putea solicita municipalității repartizarea acestora.

De asemenea, tot începând de luni, în zonele de acces din piețele agroalimentare din Oradea, toate persoanele care intră în piață vor fi testate cu termometre cu citire de la distanță, care vor fi puse la dispoziția Administrației Domeniului Public de către Primărie.

„Echipajele Poliției care sunt în oraș și verifică declarațiile pe proprie răspundere ale persoanelor care se deplasează vor verifica și temperatura acestora, cu termometre puse la dispoziție de către Primărie”, se mai arată în comunicatul Primăriei Oradea.

Primarul Ilie Bolojan a declarat, joi, că Primăria Oradea a cumpărat din China 2.000 de termometre cu citire la distanță.

„După ce repartizăm aceste termometre celor care au nevoie și nu au și ne mai rămân, le vom distribui și supermarket-urilor pentru testarea cumpărătorilor. Putem face, astfel, zeci mii de teste pe zi la nivelul municipiului Oradea. Avem pregătite și două echipaje medicale care pot interveni, dacă primim semnale de la companii sau instituții publice că sunt persoane care prezintă simptome de febră ridicată”, a precizat Bolojan.