Într-o comună din județul Vaslui este focar de COVID-19, după ce 22 de persoane, între care o fată de 15 ani, au participat la o întrunire religioasă a cultului penticostal, apoi au fost diagnosticate cu noul virus, potrivit Mediafax. Numărul suspecților ar putea ajunge la 250 de persoane.

coronavirus, testeFoto: Facebook Ministerul Apararii

Este focar de COVID-19 în comuna vasluiană Gîrceni, unde 22 de persoane care au participat la o întrunire religioasă au fost depistate pozitiv.

Totul ar fi pornit după mai multe întruniri organizate de membrii cultului penticostal din localitate. Întâlnirile nu au fost anunțate și au fost făcute la mai multe persoane acasă, în perioada 17-19 martie, în satul Racovița, o localitate izolată din comuna Gîrceni.

Simptomele au apărut după acele întruniri și se pare că în rândul participanților au fost și persoane venite din județul Suceava. În cursul zilei de marți au fost primele teste pozitive, la trei persoane între care o adolescentă de 15 ani.

Potrivit DSP Vaslui, joi, din 23 de probe recoltate, 19 persoane au primit teste pozitive.

Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui, a declarat pentru Mediafax că la acele întruniri ar fi participat aproximativ 40 de familii, însemnând 110 persoane.

Conform unor surse, în ancheta epidemiologică, numărul suspecților se ridică la aproximativ 250 de persoane.

În județul Vaslui, potrivit informării transmise, joi, de Grupul de Comunicare Strategică, erau 36 de cazuri confirmate.