Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureș anunță că fac cercetări pentru divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, după ce un document neoficial despre obligativitatea purtării de măști a ajuns pe Facebook, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări făcute de Prefectul județului Mureș, după ce un document neoficial atribuit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș despre obligativitatea purtării de măști a ajuns pe Facebook.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureș anunță că face cercetări într-un dosar penal pentru divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Documentul era un proiect de hotărâre referitor la obligativitatea utilizării unor mijloace de protecție pentru acoperirea gurii și a nasului în spațiile publice.

„Având în vedere că, la acest moment, nu există posibilitatea de a asigura achiziționarea de măști de către fiecare cetățean al județului Mureș, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş a luat decizia retragerii de pe ordinea de zi a acestui proiect de hotărâre în data de 6 aprilie 2020", a afirmat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Sedința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a avut loc online și chiar dacă proiectul nu a fost aprobat, proiectul a ajuns pe Facebook.