Numărul deceselor din cauza epidemiei de coronavirus a crescut brusc joi în Italia, cu 610 morți în ultimele 24 de ore (față de 542 miercuri), iar numărul cazurilor noi de infectare a urcat de asemenea cu 4.204 (față de 3.836 cu o zi în urmă), informează Reuters.

Coronavirus in ItaliaFoto: Profimedia

Bilanțul zilnic al cazurilor noi confirmate cu Covid-19 este cel mai ridicat din 5 aprilie încoace, o dezamăgire pentru această țară aflată în carantină din 9 martie și nerăbdătoare să vadă semne clare că epidemia e în scădere, notează Reuters.

Bilanțul total al deceselor înregistrate în peninsulă de la declanșarea contagiunii pe 21 februarie a ajuns acum la 18.279 - cel mai ridicat din lume, potrivit datelor difuzate de Agenția italiană pentru Protecţie Civilă.

De asemenea, numărul cazurilor confirmate de Covid-19 în Italia a urcat la un total de 143.626, al treilea cel mai ridicat din lume, după Statele Unite și Spania.

De menționat totodată că 3.605 pacienți se aflau la terapie intensivă joi, față de 3.693 miercuri, marcând a șasea zi consecutivă de scădere a acestor cazuri grave.

Dintre toți cei inițial infectați la nivel național, 28.470 s-au recuperat complet în urma bolii.