România este prima țară care va găzdui rezerva de materiale medicale a UE. Este cazul ventilatoarelor mecanice, după cum a anunțat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ce înseamnă mai exact asta pentru România?

Uniunea EuropeanaFoto: AGERPRES

„Avantajul e că atunci când vom avea nevoie rapidă de produse, de vreme ce ele vor fi pe teritoriul României, vom notifica CE și vom spune că avem nevoie acum rapid de ele, iar acele produse vor ajunge mai rapid la pacienții și spitalele din România. Asta nu înseamnă că ne vom servi noi, fără a înștiința Europa”, a declarat europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, într-un interviu pentru HotNews.ro.

„Să spunem că nevoia e urgentă și pentru Irlanda, Ungaria și România, 100 de ventilatoare. UE va spune că cele trei țări au nevoie mai mare și le primesc, 33 în Irlanda, 33 în România, 33 în Ungaria. În Irlanda vor ajunge probabil în câteva zile, în Ungaria probabil mai repede, în România imediat. Nu înseamnă că suntem favorizați, ci ajung mai repede la cei care au nevoie, fiind pe teritoriul României”, a mai spus Mureșan.