Dansatorii de balet de la Teatrul Mikhailovsky din Sankt Petersburg au început să ofere recitaluri de acasă pentru fanii din mediul online, după ce au fost teatrele din Rusia au fost închise și eu au fost obligați să intre în izolare, relatează Reuters

Balet acasaFoto: Captura video

Șapte din dansatorii teatrului, care formează una din cele mai recunoscute trupe din țară, au filmat piruete în bucătărie, ridicări și plié-uri în sufragerie pe care le-au inclus într-un videoclip de trei minute publicat pe pagina de Facebook a teatrului.

Adaptat pe muzica compozitorului Ludwig Minkus, videoclipul a strâns peste 30 000 de vizualizări pe Instagram și mai mult de 550 de comentarii pe Facebook.

„Chiar dacă nu au oportunitatea de a interacționa cu spectatorii la teatru, interiorul caselor lor le servește drept scenă și platformă creativă”, au declarat reprezentanții teatrului. Ultimele secunde ale reprezentației includ buchete de flori, plecăciuni și aplauze, ca într-un spectacol live.

Și alte teatre din Rusia au avut inițiative similare, pe măsură ce rămân închise publicului.

Directorul Teatrului Bolșoi, care a declarat că se teme pentru supraviețuirea faimosului teatru din Moscova dacă nu vor reîncepe în curând reprezentațiile cu spectatori, a anunțat că s-a început streamingul live al unor reprezentații notabile din trecut.