USR cere Guvernului ca prin următoarea ordonanță militară să fie impusă obligativitatea purtării măștilor de protecție de către populație, a declarat Dan Barna, joi, la dialogurile HotNews.ro #deladistanță. El a mai spus că este nevoie din partea Executivului de o mai mare transparență legat de investiții, de nevoile spitalelor în criza COVID-19. Liderul USR a mai afirmat că una din problemele cu care ne confruntăm este reflexul comunist de a ascunde gunoiul sub preș.

Masca chirurgicalaFoto: pixabay.com

Liderul USR crede că există un anumit grad de control a situației din partea Guvernului, dar că au fost multe momente cu reacție slabă sau nepregătită, mai ales că se știa din ianuarie că va urma această criză generată de coronavirus.

Dan Barna a spus că una din problemele cu care ne confruntăm este reflexul comunist de a ascunde gunoiul sub preș, el afirmând că USR primește multe mesaje de la medici care sunt amenințați cu concedierea sau cu sancțiuni dacă raportează situația reală din spitale.

Despre ce ar trebui să facă Guvernul mai mult, liderul USR afirmă că este necesară o mai mare transparență privind investițiile și nevoile reale din spitale.

El mai spune că o altă măsură ar fi obligativitatea de a purta mască de protecție.

"Dacă ne uităm la Honk Kong, toate țările din jur au cifre mult mai mari decât ei. De ce? Pentru că în Hong Kong s-a dat prin lege obligativitatea purtării măștii, indiferent că ai sau nu ai simptome de răceală sau gripă. Cer Guvernului să impună obligativitatea purtării măștilor. Ideea inițială că masca nu face 2 bani...în realitate masca face foarte mulți bani. Deja au început să sosească în țară măști, să fie disponibile", a declarat liderul USR.

Obligativitatea purtării măștilor de către populație a fost impusă de administrațiile mai multor județe, între care Suceava, Maramureș, Prahova, Vaslui sau Bacău.