Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România se schimbă de la o zi la alta, la fel și cazurile de decese și de vindecări. Suceava e cel mai mare punct de acum pe harta României în ceea ce privește numărul de cazuri confirmate și al deceselor pacienților cu COVID-19. Vezi o monitorizare independentă în format interactiv cu mai multe date statistice, grafice și chiar și o hartă cu ultimele informații oficiale, care se comunică zilnic la ora 13:00, pentru a vizualiza ce amploare are pandemia de coronavirus în țară, inclusiv decesele și vindecările pe fiecare județ.

Harta cazurilor de coronavirus pe judete - 9 aprilieFoto: Hotnews
  • Instrumentul interactiv cu privire la răspândirea COVID-19 în România a fost realizată independent de către comunitatea geo-spatial.org.

Vezi mai jos datele colectate din surse oficiale și independente privind cazurile din țară - Din butonul din colțul stânga-sus pot fi accesate următoarele secțiuni:

  • COVID-19 - Conține lista județelor după numărul de cazuri și, mai jos (cu scroll), harta cazurilor pe județe, harta deceselor pe județe, harta vindecărilor pe județe și ZONELE DE CARANTINĂ din Suceava și Țăndărei, precum și graficul infectărilor confirmate pe zile. Totodată conține numărul cazurilor vindecate și decesele, pe județe, în funcție de infromațiile apărute pe canale oficiale sau în presa locală.
  • Hărți - Conține o hartă cu situația la nivel european,o hartă comparativă care arată emisiile de noxe de dinaintea pandemiei și de după, o hartă cu puncte de interes social din România, o hartă grafică ce prezintă situația intrărilor și ieșirilor din România începând cu 26 martie, precum și o hartă cu infrastructura spitalicească din țară.
  • Statistici - Conține o serie de grafice interactive cu date statistice generale (cazuri unice, curba infectărilor, vindecărilor și deceselor, dar și frecvența pe grupe de vârste, de generații, distribuția după gen ș.a.). un grafic care prezintă relaționarea dintre cazuri (cine a infectat pe cine), o repartiție a cazurilor pe județe (evident, acolo unde s-a comunicat sau s-a reușit identificarea din surse publice), un grafic vizual cu situația cazurilor din Europa, grafice legate de mobilitatea pe durata stării de urgență,precum și precum și date referitoare la calitatea aerului.

Graficele au fost realizat de către comunitatea geo-spațial.org având la dispoziție informațiile comunicate public de către autorități, precum și informații din presă și alte surse deschise.

Aplicația interactivă poate fi vizualizată separat, într-un tab diferit, aici.

NOTĂ:

- Graficul cu relaționări a fost realizat manual pe baza informațiilor apărute în presă și pe canale oficiale, astfel încât nu toate relaționările pot fi exacte.

----