Actualizat

​INTERACTIV Harta cazurilor de coronavirus în fiecare județ / Situația la zi - 9 aprilie

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Joi, 9 aprilie 2020, 12:32 Actualitate | Coronavirus


Harta cazurilor de coronavirus pe judete - 9 aprilie
Foto: Hotnews
Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România se schimbă de la o zi la alta, la fel și cazurile de decese și de vindecări. Suceava e cel mai mare punct de acum pe harta României în ceea ce privește numărul de cazuri confirmate și al deceselor pacienților cu COVID-19. Vezi o monitorizare independentă în format interactiv cu mai multe date statistice, grafice și chiar și o hartă cu ultimele informații oficiale, care se comunică zilnic la ora 13:00, pentru a vizualiza ce amploare are pandemia de coronavirus în țară, inclusiv decesele și vindecările pe fiecare județ.

 • Instrumentul interactiv cu privire la răspândirea COVID-19 în România a fost realizată independent de către comunitatea geo-spatial.org.


Vezi mai jos datele colectate din surse oficiale și independente privind cazurile din țară - Din butonul din colțul stânga-sus pot fi accesate următoarele secțiuni:

 • COVID-19 - Conține lista județelor după numărul de cazuri și, mai jos (cu scroll), harta cazurilor pe județe, harta deceselor pe județe, harta vindecărilor pe județe și ZONELE DE CARANTINĂ din Suceava și Țăndărei, precum și graficul infectărilor confirmate pe zile. Totodată conține numărul cazurilor vindecate și decesele, pe județe, în funcție de infromațiile apărute pe canale oficiale sau în presa locală.

 • Hărți - Conține o hartă cu situația la nivel european,o hartă comparativă care arată emisiile de noxe de dinaintea pandemiei și de după, o hartă cu puncte de interes social din România, o hartă grafică ce prezintă situația intrărilor și ieșirilor din România începând cu 26 martie, precum și o hartă cu infrastructura spitalicească din țară.

 • Statistici - Conține o serie de grafice interactive cu date statistice generale (cazuri unice, curba infectărilor, vindecărilor și deceselor, dar și frecvența pe grupe de vârste, de generații, distribuția după gen ș.a.). un grafic care prezintă relaționarea dintre cazuri (cine a infectat pe cine), o repartiție a cazurilor pe județe (evident, acolo unde s-a comunicat sau s-a reușit identificarea din surse publice), un grafic vizual cu situația cazurilor din Europa, grafice legate de mobilitatea pe durata stării de urgență,precum și precum și date referitoare la calitatea aerului.


Graficele au fost realizat de către comunitatea geo-spațial.org având la dispoziție informațiile comunicate public de către autorități, precum și informații din presă și alte surse deschise.NOTĂ:
- Graficul cu relaționări a fost realizat manual pe baza informațiilor apărute în presă și pe canale oficiale, astfel încât nu toate relaționările pot fi exacte.
----
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

28875 vizualizari

 • -5 (9 voturi)    
  Sibiu, noul Scornicesti! USR trebuie la putere! (Joi, 9 aprilie 2020, 13:25)

  Miky60 [utilizator]

  Se vede ca PNL este de fapt un USL adica PCR+PNL! Se vede ca sunt mentinute artificial cifrele de la Sibiu sub 100, la un nivel chiar mai scazut decat in Brasov. Iohannis trebuie sa pompeze in noul Scornicesti cu imagine de zona imaculata.
  • +1 (1 vot)    
   hai bre ca esti simpatic (Joi, 9 aprilie 2020, 16:50)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Dupa logica ta judetele astea-s cele mai imaculate:
   28 DÂMBOVIȚA
   28 SATU MARE
   16 BRĂILA
   15 MEHEDINȚI
   13 BUZĂU
   12 OLT
   12 SĂLAJ
   11 TULCEA
   11 VÂLCEA
   9 GORJ
   4 HARGHITA

   Iar Suceava, mosie liberala de 10-12 ani, e cea mai hulita... Nu crezi ca ai o problema de perceptie, totusi?!?
  • 0 (0 voturi)    
   Mai bine uita-te la Suceava (Vineri, 10 aprilie 2020, 3:45)

   Seby30 [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   locul favorit al PSD-ului. Asa partid, asa oameni.
 • 0 (2 voturi)    
  end game (Joi, 9 aprilie 2020, 13:28)

  mariocena [utilizator]

  Voi face o analiza care nu este evidenta directa ca acest virus este bio-inginerie, dar este destul de aproape.

  Începem cu primul studiu,

  Diferența de caracterizare a receptorului între sindromul respirator sever acut (SARS) și coronavirus asemănător cu SARS de provenienta din liliac.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2258702/

  În acest studiu pe care l-au efectuat în 2007, au preluat CoronaVirus de la lilieci SL-CoV S și l-au amestecat cu SARS din 2003, care era transmisibil uman, chimeric (material genetic amestecat din 2 specii diferite) pentru a vedea dacă pot face SL-CoV S sa se lege de receptorul ACE2 uman. Cu ceva succes (in sensul temporar, deaorece dupa un timp receptorul il respingea). De asemenea, au luat HIV și l-au ambalat cu acești viruși pentru a vedea dacă s-ar lega. De asemenea, cu un oarecare succes. Zhengli Shi de la Laboratorul Cheie de Stat pentru Virologie din Wuhan China a participat la acest studiu.

  În 2013 a fost efectuat un alt studiu.

  Izolarea și caracterizarea unui coronavirus asemănător unui SARS al liliecilor care utilizează receptorul ACE2.
  https://www.researchgate.net/publication/258202912_Isolation_and_characterization_of_a_bat_SARS-like_coronavirus_that_uses_the_ACE2_receptor

  In aceasta cercetare s-a plecat de la inceput (fara a mai cerceta), cu certitudinea că SARS din 2003 provine sigur de la lilieci. Cu toate acestea, nu au găsit legătura directă dintre cele doua.
  O mare parte a studiului a fost surprinderea de diversitatea generală a tulpinelor SARS-CoV-urilor. Acestia afirmă că, chiar și dintr-un singur eșantion, au putut extrage 7 tulpini diferite. Puteti verifica în paragraful final din a doua pagină:
  „În sfârșit, acest studiu demonstrează importanța pentru sănătatea publică a programelor de descoperire a patogenilor care vizează animale sălbatice care au ca scop identificarea „necunoscutelor cunoscute ”- tulpini virale necunoscute, în prealabil, strâns legate de agenți patogeni cunoscuți. Aceste programe, axa
  • -1 (1 vot)    
   Și dacă (Joi, 9 aprilie 2020, 14:56)

   martino12 [utilizator] i-a raspuns lui mariocena

   este un virus rezultat din bio-inginerie, de ce tac țările din Vest, cele mai afectate de criză? Ar putea să spună onest că ne aflăm în fața unui Cernobâl biologic, cauzat de imoralitatea unor anumiți oameni de știință...
 • +1 (3 voturi)    
  Vreau sa stiu (Joi, 9 aprilie 2020, 13:47)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Vă rog sa imi spuneti daca numarul de persoane amendate in ultimele 24 de ore e mai mare sau mai mic decat numarul de persoane testate. Multumesc anticipat.
 • +1 (1 vot)    
  10! (Joi, 9 aprilie 2020, 15:05)

  Zubizareta [utilizator]

  Nu uitati! Nu vom uita niciodata!
  Doar 10 ventilatoare in Suceava!
 • +1 (1 vot)    
  Felicitari Romania (Joi, 9 aprilie 2020, 21:46)

  AliB [utilizator]

  Titlul e ironic. Dupa doua saptamani de ordin de stat acasa inca suntem in crestere exponentiala la cazuri noi. Ceva idei noi, domni guvernanti? Ca astea vechi sunt apa de ploaie.
 • 0 (0 voturi)    
  Exista greseli in raportarea pe judete. (Vineri, 10 aprilie 2020, 14:08)

  Dani3l [utilizator]

  Buna ziua. Vreau sa comunic celor care administreava site-ul ca sunt greseli in cifrele raportate pe judete. Daca este vorba de numărul total de cazuri atunci județul Iași nu poate avea in data de 9.04 un nr. de 131 de cazuri și astăzi, 10.04, cu 32 mai putin decat ieri adică 99. Poate aflati unde este eroarea.
  Vă multțumesc!


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by