​Un colecționar de artă din Hong Kong a anunțat planul său de a distribui milioane de măști chirurgicale de protecție gratuit prin intermediul a 35 de tonomate construite special pentru acest scop care vor fi plasate în diverse locații din oraș, relatează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Adrian Cheng, miliardarul moștenitor al unui imperiu imobiliar, a afirmat că va pune la dispoziție primul lot de 10 milioane de măști oamenilor vulnerabili și care provin din familii cu venituri scăzute, care vor putea folosi un smart-card preîncărcat la tonomatele care vor fi plasate în 18 districte din oraș.

„Ți se rupe inima să vezi atâția oameni care suferă fiindcă pur și simplu nu își pot permite sau nu pot găsi măști, care au devenit atât de rare și scumpe”, a declarat miliardarul.

„Unii oameni din grupuri dezavantajate s-au văzut nevoiți să folosească aceeași mască în mod repetat. Sper că această inițiativă le va oferi un sprijin convenabil și adecvat celor aflați în nevoie pentru a nu fi nevoiți să trăiască în teamă datorită lipsei de măști”, a adăugat Adrian Cheng.

Hong Kong a fost una din țările asiatice care și-au sfătuit cetățenii încă de la izbucnirea epidemiei să nu iasă în public fără a purta o mască de protecție. Recomandarea respectivă a fost adoptată mai recent și de către Statele Unite și o serie de țări europene.