Italia, țara cea mai îndoliată din lume de pandemia de coronavirus, a înregistrat miercuri noi cifre încurajatoare, în special o scădere a bilanțului zilnic de decese și a numărului de pacienți internați la terapie intensivă, notează AFP.

Ambulanta in CodognoFoto: Profimedia Images

Cele 542 de noi decese înregistrate miercuri (ce ridică numărul total al morților în peninsulă la 17.669) reprezintă o scădere față de bilanțurile zilnice raportate marți (604) și luni (636).

De asemenea, numărul pacienților cu Covid-19 aflați la terapie intensivă - 3.693 miercuri - a continuat să scadă pentru a cincea zi consecutiv, situându-se acum la nivelul din 26 martie, potrivit datelor difuzate de Agenția italiană pentru Protecţie Civilă.

Totodată, numărul persoanelor declarate vindecate în ultimele 24 de ore a ajuns miercuri la „un record” zilnic de 2.099, după cum a precizat șeful Protecției Civile italiene, Angelo Borrelli.

Regiunea italiană cea mai dur lovită rămâne Lombardia (nord), cu peste jumătate dintre decese - 9.722 - și peste 53.000 de infectări, în timp ce la nivelul național numărul cazurilor de infectare a ajuns miercuri la 139.422.

În pofida acestor semne încurajatoare, responsabilii italieni fac apel la prudență, să nu fie relaxate imediat eforturile și să fie respectate în continuare regulile de izolare și distanțare socială.