Presedinta comisiei UE, Ursula von der Leyen, a postat un mesaj pe contul său de Twitter arâtând că 15 medici si asistenți români au ajuns în Italia pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului. ”#EUSolidarity in action. #StrongerTogether

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei 11 medici şi 4 asistenţi medicali români plecați ca voluntari să ajute în lupta împotriva coronavirusului la Milano au ajuns marți în Italia.

Conform Ambasadei României la Roma, care a postat mai multe fotografii, echipa a fost întâmpinată de viceprefectul Natalino Manno, din partea Guvernului italian, de vicepreşedintele Regiunii Lombardia, Fabrizio Sala, de subsecretarul pentru Relaţii internaţionale al Consiliului Regional Lombardia, Alan Christian Rizzi şi de preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Regional Lombardia, Emanuele Monti.

"România îşi manifestă astfel şi recunoştinţa faţă de ţara care a devenit casă pentru peste 1,2 milioane de români, o comunitate foarte bine integrată şi apreciată pentru aportul său la societatea italiană", au scris pe Facebook reprezentanții Ambasadei României. Medicii şi asistenţii români, selectaţi pe bază de voluntariat, fac parte, alături de cadre medicale din Norvegia, dintr-o echipă europeană de personal medical mobilizată prin intermediul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, pentru a veni în ajutorul cadrelor medicale italiene în lupta pe care acestea o duc împotriva coronavirusului.