Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că probele pentru coronavirus de la Deva și Suceava vor ajunge la Cluj-Napoca, unde capacitatea a ajuns la 1.000 de teste pe zi. Tătaru a dat speranțe și medicilor de familie, care ar putea primi și ei stimulentul de risc, relatează Mediafax.

Nelu TataruFoto: Agerpres

Nelu Tătaru a declarat, miercuri, că la Cluj-Napoca există atât activitate medicală, cât și implicare a administrației locale, astfel că testele pentru coronavirus de la Deva și Suceava vor ajunge aici, unde capacitatea de testare a ajuns la 1.000 pe zi.

„Clujul este un exemplu de bună practică. Față de multe alte orașe, așez Clujul undeva sus atât ca activitate medicală, cât și ca implicare a administrației locale. Există capacitate și de testare și de tratament la nivelul unităților din Cluj-Napoca. La Cluj capacitatea este de 1.000 de testări pe zi, Clujul poate asigura testarea și pentru localități din jur, am vorbit pentru Deva sau pentru Suceava să aducă teste pentru a fi lucrate la Cluj”, a spus Tătaru.

La începutul epidemiei de Covid-19 în România se efectuau testări numai la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Craiova şi Constanţa, amintește Agerpres. La Cluj s-au efectuat testări pentru zona de centru şi de nord-vest a ţării, iar probele prelevate din Suceava erau procesate la Iaşi, în timp ce acelea din Deva, judeţul Hunedoara, mergeau la Timişoara.

În ceea ce privește dorințele medicilor de familie privind plata a 500 de euro, ministrul a precizat că se va face un act normativ care să adauge și medicii de familie la această plată compensatorie.