Papa Francisc a afirmat că pandemia de COVID-19 este unul din „răspunsurile naturii” la ignorarea actualei crize ecologice de către umanitate, relatează CNN.​

Papa FranciscFoto: Captura YouTube

Într-un interviu acordat miercuri, suveranul pontif a afirmat că pandemia oferă o oportunitate pentru a scădea rata de producție și consum și de a învăța să înțelegem și contemplăm lumea naturală.

„Nu am răspuns catastrofelor parțiale. Cine mai vorbește acum despre incendiile din Australia sau își amintește că în urmă cu 18 luni un vas a putut traversa Polul Nord deoarece ghețarii s-au topit cu totul? Cine vorbește acum despre inundații?”, a întrebat papa Francisc.

„Nu știu dacă acestea sunt răzbunări ale naturii, dar cu siguranță sunt răspunsuri ale naturii”, a adăugat acesta.

Pandemia a modificat în mod radical maniera în care Vaticanul operează iar suveranul pontif, care are un plămân afectat de o infecție din tinerețe, a fost testat de două ori negativ pentru noul coronavirus.

Acesta a criticat și răspunsul unor țări la pandemie, afirmând că oamenii fără adăpost ar trebui puși în carantină în hoteluri, nu parcări.

„O fotografie a apărut zilele trecute cu o parcare din Las Vegas unde ei (n.r. oamenii fără adăpost) au fost puși în carantină. Iar hotelurile erau goale. Însă oamenii fără adăpost nu pot merge la un hotel”, a mai spus papa.