Guvernul conservator al Australiei va subvenționa salariile a 6 milioane de angajați pentru cel puțin următoarele șase luni după ce legiuitorii au aprobat cel mai mare pachet de stimulare financiară pentru a atenua lovitura dată economiei de pandemia COVID-19, anunță Reuters.

Restrictii coronavirusFoto: Profimedia Images

Citând amenințarea unei recesiuni prelungite, executivul premierului Scott Morrison a schițat spre sfârșitul lunii trecute un plan de plată a salariilor angajaților oricărei companii care se confruntă cu o scădere a veniturilor de cel puțin 30%.

Pachetul de subvenții a salariilor, despre care se estimează că va costa 130 de miliarde de dolari australieni, este în centrul planului de ajutorare a economiei asumat de către guvern, care ar urma să coste până în 320 de miliarde de dolari australieni.

„Aceasta este cea mai mare linie de plutire economică pe care țara a văzut-o vreodată”, le-a declarat Secretarul Trezoreriei australian, Josh Frydenberg, reporterilor.

„Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că țara noastră va trece peste pandemia cauzată de coronavirus”, a adăugat acesta.

De săptămâni Australia a luat măsuri drastice pentru a preveni răspândirea pandemiei, limitând libertatea de mișcare, a restrâns adunările publice și forțat multe firme din domeniul ospitalității, retail sau transporturi să își sisteze activitatea.