O companie medicală din Elveţia a anunţat, miercuri, disponibilitatea de a produce aparate de mare capacitate care pot efectua anul acesta peste 30 de milioane de teste precise de coronavirus, informează cotidianul Financial Times.

Teste coronavirusFoto: Profimedia Images

Compania Quotient, cu sediul în orăşelul elveţian Eysins, a comunicat că testele pentru depistarea anticorpilor sunt disponibile pentru uz imediat, în contextul anilor de activitate pentru dezvoltarea unui nou aparat serologic, citează Agerpres.

Aparatul urma să fie lansat pe piaţă în vară, dar va fi disponibil de săptămâna viitoare. În ultima lună, Quotient a adaptat aparatele pentru a depista anticorpii de coronavirus. Fiecare aparat poate efectua 3.000 de analize pe zi. Experţii apreciază că testele pentru depistarea anticorpilor vor fi o parte esenţială în eforturile de relaxare a restricţiilor de circulaţie, în condiţiile în care statele vor relansarea activităţilor economice, afectate grav de pandemie.

Directorul firmei Quotient, Franz Walt, a avertizat că în lume ar putea lipsi componentele de bază necesare testării, în contextul perturbărilor din reţeaua de aprovizionare. "Cererea pentru teste de anticorpi va fi absolut enormă în următoarele luni", afirmă Franz Walt.

Ţinând cont de capacităţile Quotient de fabricare a aparatelor, Franz Walt estimează că vor putea fi efectuate peste 30 de milioane de analize anul acesta.