Un număr de 30 de ventilatoare vor ajunge săptămâna aceasta în România și se fac licitații pentru încă 400, a declarat miercuri, la Cluj-Napoca, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ventilator medicalFoto: Nicola Marfisi/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nelu Tătaru a declarat la finalul unei întâlniri cu directorii de spitale din Cluj, cu reprezentanții DSP și ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate Cluj, că un număr de 30 de ventilatoare ajung săptămâna aceasta în țară, iar pentru alte 400 se fac deja licitații, relatează Mediafax.

„În cursul acestei săptămâni vor veni primele 30 de ventilatoare. Această licitație s-a făcut în ONAC, am avut destule greutăți pe piața internațională, la un moment dat s-a oprit această licitație. S-a reluat. Vor veni cele 200, mai avem în curs încă o licitație de 200. La nivelul ministerului se efectuează licitații pentru încă 400 de ventilatoare”, a spus Tătaru.

Potrivit acestuia, urmează ca, prin MApN, să fie dezvoltată și o linie de producție pentru ventilatoare.

„Sperăm ca până într-o lună să putem să avem un necesar de 400 de ventilatoare”, a mai spus Tătaru.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se află într-o vizită în județe din Ardeal. A început ziua cu o vizită la Deva, unde a fost numită o conducere militară la Spitalul Județean, apoi a mers la Cluj-Napoca, iar în cursul serii va ajunge la Sibiu.

Citește și: Comenzile de ventilatoare nu mai ajung în România. Orban anunţă că vor fi reparate unele vechi