Premierul britanic Boris Johnson este „stabil din punct de vedere clinic” la Terapie Intensivă și răspunde la tratamentul pentru complicațiile cauzate de coronavirusul COVID-19, în timp ce persistă întrebările cu privire la maniera în care vor fi luate decizii-cheie legate de combaterea pandemiei în absența sa, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Johnson, care a fost testat pozitiv cu coronavirusul în urmă cu aproape două săptămâni, a fost internat la Spitalul Sfântul Thomas duminică seara cu tuse și o febră persistentă dar condiția sa s-a deteriorat și a fost transferat într-o unitate de terapie intensivă.

Liderului britanic în vârstă de 55 de ani i-a fost administrat oxigen dar nu a fost trecut pe un ventilator iar adjunctul său desemnat, secretarul de stat pentru Afaceri Externe, Dominic Raab, a afirmat că premierul se va întoarce în curând la conducerea executivului.

Downing Street a anunțat că premierul nu lucrează, dar că este capabil să contacteze oamenii, dacă este nevoie.

„Prim-ministrul rămâne stabil din punct de vedere clinic și răspunde tratamentului. Este într-o bună dispoziție”, a afirmat purtătorul său de cuvânt, o declarație similară cu mesajele venite din partea Downing Street în ultimele două zile.

În timp ce premierul este internat în spital cu COVID-19, Regatul Unit intră în ceea ce oamenii de știință au descris drept cea mai mortală fază a pandemiei și sunt în dezacord cu privire la când trebuie ridicată autoizolarea.

În interiorul guvernului miniștrii dezbat cât de mult poate a 5-a economie ca mărime a lumii să își permită să rămână închisă și implicațiile pe termen lung pe care le va avea cel mai stringent set de măsuri de control pe timp de pace din istoria Regatului Unit.