În Serbia, persoanele infectate cu noul coronavirus vor fi transferate la spital şi nu vor mai putea să se izoleze la domiciliu, a declarat marţi Predrag Kon, principalul epidemiolog al ţării, scrie Aerpres, citând dpa.

Testare temperatura pentru Covid-19Foto: Profimedia Images

Pacienţii ale căror simptome sunt severe vor fi trataţi în spitale, în timp ce aceia cu simptome uşoare sau fără simptome vor fi trimişi la unul dintre marile centre de tratament temporare înfiinţate pentru a face faţă epidemiei.

''Nu vor fi decât câteva excepţii: femei însărcinate, femei cu nou-născuţi, oameni aflaţi în dializă şi cei cu afecţiuni cronice care au nevoie de tratament'', a afirmat Predrag Kon, în cadrul unei conferinţe de presă televizate.

Până marţi după-amiază, au fost trataţi 104 pacienţi în spitalul temporar înfiinţat în cea mai mare zonă expoziţională din Târgul de la Belgrad şi care este dotat acum cu peste 3.000 de paturi. Alţi 64, respectiv 38 de pacienţi sunt trataţi în centre similare din oraşele Nis şi Novi Sad.

În Serbia, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut cu 247 în ultimele 24 de ore, ajungând la 2.447. COVID-19, boala cauzată de coronavirus, a ucis încă trei persoane în aceeaşi perioadă, crescând la 61 numărul deceselor.