350 de celebrități, cântăreți, actori, jurnaliști și sportivi, printre care Zinedine Zidane, Monica Belluci, Charlotte Gainsbourg, Jean Dujardin, cântă la unison o melodia numită ”Și mâine”, făcând astfel un apel la cetățeni să doneze bani pentru Fundația Spitalelor din Paris / Franța, în contextul crizei provocate de COVID-19, relatează AFP.

celebritati Franta strangere de fonduri spitaleFoto: Captura video

Melodia, lansată marți seară la TV, transmite un mesaj de unitate, dar și de laudă la adresa medicilor care își sacrifică viețile pentru sănătatea cetățenilor, făcând apel, totodată, la oameni să ajute.

Potrivit Fundației, această abordare vizează să colecteze fonduri de la fiecare dintre francezi pentru a-i ajuta pe medicii care lucrează în fiecare minut, fără a obosi, pentru a le permite să spere la o nouă zi. ”Mai mult ca niciodată, rămâneți cu noi și gândiți-vă la ei”, a subliniat Fundația Spitalelor din Paris.

Numărul total al deceselor în Franța a depășit, marți, pragul de 10.000 de morți, ajungând la 10.328, de la 8.911, câte au fost raportate luni. Franța a devenit astfel a patra țară care depășește acest prag, după Italia, Spania și Statele Unite.

Numărul total reprezintă cazurile din spitale, dar și din azilurile de bătrâni care până acum câteva zile nu erau raportate.

607 noi decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în spitale, fiind cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei, potrivit directorului general al Sănătății.

De la începutul lui martie, 7.091 de decese au fost înregistrate în spitale și 3.237 în azilurile de bătrâni.