​Firmele din Franţa au solicitat plasarea în şomaj parţial a 5,8 milioane de angajaţi, situaţie care ar putea genera costuri de 19,7 miliarde de euro, afirmă ministrul francez al Muncii, Muriel Penicaud, potrivit Mediafax.

FrantaFoto: Captura YouTube

"Suntem singura ţară care atinge acest nivel de şomaj parţial", a declarat Muriel Pénicaud în cursul unei audieri organizate de Senatul Franţei.

Până în prezent, 544.000 de companii au solicitat şomaj parţial, pentru un număr total de "5,8 milioane de salariaţi", a precizat ministrul Muncii.

"În privinţa costurilor, dacă toate companiile care au cerut şomaj parţial pentru un total de 5,8 milioane de salariaţi vor menţine măsurile trei luni, costurile vor fi de 19,7 miliarde de euro", a subliniat Muriel Pénicaud, conform cotidianului Le Figaro.

Administraţia Emmanuel Macron a instituit restricţii dure pentru contracararea epidemiei de coronavirus, dar măsurile afectează grav situaţia economică.

Restricţiile de circulaţie vor mai dura, a afirmat marţi premierul Franţei, Édouard Philippe, subliniind că măsurile antiepidemice "nu vor fi suspendate mâine".