Încă aproximativ 45 de tone de echipamente de protecție medicală din Coreea de Sud vor fi aduse în România, marți noapte, cu o aeronavă C-17 Globemaster III, anunță autoritățile. Este al treilea transport aerian cu echipamente medicale de la Seul la București.

C-17 Globemaster III - la BucurestiFoto: Fortele Aeriene Romane

Misiunea de zbor, ale cărei costuri sunt acoperite de Statele Unite în sprijinul Guvernului României, este executată cu o aeronavă C-17 Globemaster III, care va ateriza pe Aeroportul Otopeni în noaptea de 7 spre 8 aprilie, conform Grupului de comunicare strategică.

Echipamentele - aproximativ 100.000 de combinezoane de protecție - au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Este cel de-al treilea zbor solicitat de Ministerul Apărării Naționale cu aeronave C-17 Globemaster III, iar folosirea acestei capabilități, care este exploatată în comun de țări NATO și partenere pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus a fost o premieră în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic.

Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU și, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acestea vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical și echipajelor operative aflate în teren, adaugă sursa citată.