​Kia a reînceput construcția de mașini la uzina sa de la Zilina (Slovacia), după două săptămâni în care totul a fost oprit din cauza crizei sanitare. Producția este reluată la un nivel mai scăzut și cu măsuri speciale de siguranță, dar este un semn că lucrurile își vor reveni. Slovacia are mulți producători auto și are cea mai mare producție auto raportat la populație. În țara de 5,5 milioane de locuitori sunt produse anual 1,1 milioane mașini.

Kia SportageFoto: Kia

La Zilina, Kia produce modelele Ceed și Sportage, fiind singura uzină europeană a mărcii. Producția a fost oprită pe 23 martie și a fost reluată, așa cum s-a anunțat, pe 6 aprilie.

Au fost luate măsuri speciale de siguranță și de distanțare socială, iar la intrarea în fabrică sunt două corturi cu termocamere unde li se ia temperatura angajaților.

Kia spune că producția va fi adaptată în funcție de cerere și de disponibilitatea pieselor auto. Uzina a fost deschisă în 2006, produce peste 300.000 mașini/an și a produs peste 3 milioane de mașini în istoria sa.

Niciun alt producător auto din Slovacia nu a reluat lucrul. În țara cu capitala la Bratislava produc mașini multe companii: Volkswagen, Audi, Peugeot, Citroen, Hyundai, Jaguar.

În Slovacia au fost depistate 534 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și două persoane au murit.

Surse: Automotive News, Reuters