Avocații, notarii și executorii judecătorești vor fi amânați la plata utilităților și a chiriei pe durata stării de urgență, potrivit unei hotărâri adoptate luni seară de către guvern.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, a anunțat la finalul ședinței de guvern că Executivul a aprobat o hotărâre prin care stabilește norme pentru amânarea obligaţiei de plată a facturilor la utilităţi şi chirie pentru avocaţi, notari publici şi executori judecătoreşti, pe perioada stării de urgenţă.

"A fost adoptată o hotărâre de guvern pentru implementarea normelor de aplicare a prevederilor din OUG 29 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare. În speţă, vorbim despre exceptarea unor profesii pe perioada stării de urgenţă de la plata utilităţilor şi a chiriei, amânarea obligaţiei de plată a acestor facturi pentru profesiile din domeniul juridic care sunt obligate să nu-şi întrerupă activitatea în această perioadă, respectiv avocaţi, notari publici şi executori judecătoreşti”, a declarat Ionel Dancă, potrivit Agerpres.