​120 de milioane de euro din fonduri europene vor fi direcționate pentru plata unui stimulent de risc medical al personalului din sistemul de sănătate, in perioada crizei coronavirusului.

HotNews.roFoto: Hotnews

„​Am luat în calcul 75.000 de cadre medicale care ar trebui să beneficieze de stimulentul de risc medical, valoarea fiind de 120 de milioane de euro”, a precizat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, la Digi 24.

El a precizat că o ordonanta de urgență în acest sens va fi supusă aprobării în ședința de guvern.

Potrivit lui Boloș, 30 de milioane de euro sunt prevăzuți pentru plata a 1.000 de asistenți sociali care au grijă de 100.000 de persoane vârstnice.

UPDATE Un proiect de OUG în acest sens a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de luni.

În proiect se arată că "se aprobă decontarea din fonduri europene aferente Programului operațional „Capital Uman”, conform regulilor de eligibilitate stabilite la nivelul Programului și respectiv a Ghidurilor Solicitantului, a unui stimulent de risc aplicat salariului existent pentru medici și personal medical implicati direct in tratamentul pacientilor infectati cu COVID-19 precum și decontarea echipamentelor și materialelor de protecție pentru lucrătorii de sănătate implicați direct în tratamentul COVID-19".

Decontarea prevăzută se face în limita sumelor alocate în acest scop în cadrul Programului operațional „Capital Uman”.