Alte 193 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România, bilanțul fiind de 4.075 de cazuri, potrivit datelor raportate luni, de Grupul de comunicare strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate și externate.

coronavirus, testeFoto: Facebook Ministerul Apararii

La terapie intensivă sunt internați 179 de pacienți, în creștere față de raportarea precedentă când numărul acestora era de 141.

Totodată, până acum, 157 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor și Mehedinți, au decedat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 23.849 de persoane. Alte 106.463 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Încă doi români morți în străinătate

Încă doi români infectaţi cu noul coronavirus au murit în străinătate, ambele persoane în Marea Britanie, numărul total al deceselor cetăţenilor români din afara ţării ajungând la 29, în timp ce 627 au fost testaţi pozitiv cu COVID-19.

Potrivit GCS, din cei 627 de cetăţeni români confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus, 400 sunt în Italia, 189 - în Spania, 15 - în Franţa, 8 - în Germania, 6 - în Marea Britanie, 2 - în Namibia, 2 - în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA.

De la începutul epidemiei de COVID-19 şi până la acest moment, 29 de cetăţeni români aflaţi în străinătate - 9 în Italia, 7 în Franţa, 6 în Marea Britanie, 6 în Spania şi unul în Germania - au decedat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 23.849 de persoane. Alte 106.463 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.