Autoritățile locale din Bihor au decis duminică, să rechiziţioneze hoteluri şi pensiuni de pe teritoriul judeţului. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat această hotărâre după ce niciun operator hotelier nu a răspuns apelului public pentru închirierea spaţiilor destinate carantinei.

Coronavirus in RomaniaFoto: Agerpres

Autoritățile locale invocă și ordinul secretarului de stat Raed Arafat, care prevede că, în situaţia epuizării locurilor stabilite de carantină, se vor face demersuri pentru contractarea unor spaţii noi, iar în cazul refuzului proprietarilor/administratorilor spaţiilor respective, se va proceda la rechiziţionarea acestora, conform legii, transmite agenția Agerpres.

"Menţionăm că apelul public lansat joi, 2 aprilie, de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, prin care operatorii hotelieri erau invitaţi să depună oferte pentru închirierea locaţiilor ca spaţii de carantină, nu s-a soldat cu niciun rezultat", potrivit comunicatului emis de DSP Bihor.

Numărul bihorenilor care se întorc în ţară a crescut foarte mult, iar capacitatea de carantinare a judeţului a ajuns la limită, susțin autoritățile locale. Potrivit acestora luni au fost carantinate 961 de persoane.

De asemenea, DSP Bihor transmite că 2.299 de persoane sunt izolate la domiciliu, iar cinci persoane sunt vindecate.