Un cadru medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a fost depistat pozitiv cu coronavirus, iar în urma acestei situații peste 50 de angajați din personalul medico-sanitar și auxiliar au intrat în autoizolare la domiciliu.

Coronavirus in RomaniaFoto: Agerpres

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș transmis duminică și citat de Mediafax, contacții asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar, nu fac obiectul testării.

„Urmare a confirmării pozitive cu Covid-19 a unui cadru medical din Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, începând din data de 4 aprilie 51 de persoane din rândul personalului medico-sanitar și auxiliar au intrat în autoizolare la domiciliu, pentru siguranța tuturor.

Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19), contacții asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar, nu fac obiectul testării. În acest caz, se recomandă auto-izolare la domiciliu 14 zile de la ultimul contact, aceștia testându-se la apariția simptomatologiei, în decurs de 14 zile de la ultimul contact”, se arată în comunicat.

Reprezentanții unității au subliniat că, în acest moment, atât personalul intrat în auto-izolare, cât și cadrul medical pozitiv cu Covid-19, sunt în stare bună.