Nelu Tătaru, ministrul Sănătății se află duminică în județul Constanța, potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică

Nelu TataruFoto: AGERPRES

”Ministrul Sănătății a vizitat deja Spitalul de Boli Infecțioase. Ministrul Sănătății va vizita și spațiile de carantină și Spitalul Județean din Constanța. Nelu Tătaru discută la fața locului cu autoritățile locale medicale și administrative, dar mai ales cu personalul medical implicat direct în actul medical.

Sunt verificate circuitele, stocul de echipamente și medicamente, realizându-se o analiză a nevoilor pentru a se putea interveni operativ pentru limitarea oricăror riscuri. Ministrul discută cu echipele medicale și cele de management despre proceduri și respectarea lor”, potrivit sursei citate.

Primarul orașului Hârșova (jud. Constanța) a cerut vineri sprijinul Poliției și al Armatei pentru că nu îi poate ține în case pe cei care se află în autoizolare. Sunt mulți care mint cadrele medicale, se comportă violent cu ele și circulă nestingheriți prin oraș, a afirmat acesta.

Edilul spune că în orașul aflat la 25 de kilometri de Țăndărei oamenii încalcă masiv măsurile impuse de Ordonanțele Militare, iar poliția locală nu mai poate face față situației.

„Ajutați forțele de ordine din oraș, întrucât nu pot face față numărului mare de iresponsabili!”, este apelul făcut pe Facebook de Viorel Ionescu, primarul din Hârșova. Acesta a trimis o scrisoare deschisă către IPJ Constanța, în care explică situația gravă în care se află orașul pe care îl administrează.