Noi balbe ale autoritatilor. Mai multi cititori au reclamat in aceste zile ca nu isi pot plati online amenzile primite ca urmare a incalcarii regulilor de deplasare si distantare sociala stabilite prin Ordonantele militare.

Amenzile care nu se pot plati pe ghiseul.roFoto: Captura

Pe site-ul ghiseul.ro ti se spune, fara nicio explicatie, ca "Amenzile contravenționale pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare nu se pot achita încă prin ghișeul.ro."

O astfel de situație a fost prezentata de ziarul timisoarean tion.ro, aratand cum o persoana amendata a petrecut ore bune încercând să găsească un cont, deoarece autoritățile centrale nu au transmis unde se pot face aceste plăți.

După două ore de căutări online, în disperare de cauză, timișoreanul a sunat la IPJ Timiș. A fost informat că ar exista un cont la CEC unde pot fi virați banii de amendă, cont ce ar fi trebuit să fie scris și pe amendă, dar nu era. Așa că omul a sunat la CEC, unde a fost transferat de la dispecerat la Trezorerie, iar acolo i s-a spus că nu îl poate nimeni ajuta. Așa că cititorul nostru a sunat din nou la IPJ. „Am sunat din nou la IPJ Timiș, le-am explicat tot ce scrie mai sus. Reacția doamnei a fost: «Atunci nu aveți ce face decât să mergeți personal sa o plătiți!», povesteste barbatul pentru tion.ro.

Abia vineri seara Ministerul Finanțelor a dat următorul comunicat:

  • ”Autoritățile și instituțiile publice în a căror competență revine constatarea și sancționarea contravențiilor rezultate din ordonanțele militare aprobate în temeiul Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 au fost informate că la întocmirea proceselor-verbale de constatare a contravenției și, eventual, la îndrumarea persoanelor sancționate, să aibă în vedere indicarea contului de venituri 20A350102 Venituri din amenzi și alte sancțiuni aplicate de către alte instituții de specialitate, astfel încât plățile să fie efectuate corect de către contravenienți”.

Teoretic, mai spun sursele tion.ro, ca să fiți siguri că banii pe care îi plătiți în urma amenzii ajung unde trebuie, ar trebui să îi achitați direct la Direcția Județeană de Finanțe. În persoană. Ceea ce înseamnă ca sutele de timișeni amendați în fiecare zi pentru că au ieșit din case să iasă din nou pe stradă și să se pună frumos la o coadă, în plină epidemie, pentru a-și plăti amenda încasată pentru că au ieșit pe stradă.