Franța a înregistrat 7.560 de morți din cauza Covid-19 de la debutul epidemiei, dintre care 5.532 au decedat la spital, iar 2.028 în căminele de bătrâni și alte centre medico-sociale, a anunțat sâmbătă directorul general al Sănătății, Jerome Salomon, citat de AFP.

Coronavirus FrantaFoto: Profimedia Images

Bilanțul indică o creștere cu 441 a numărului de decese înregistrate în spitale în ultimele 24 de ore (erau 5.091 vineri).

Totodată, primele bilanțuri cu privire la decesele din centrele medico-sociale, între care și azilurile de bătrâni, au început să fie publicate joi. Vineri, cel puțin 1.416 decese fuseseră raportate în acest timp de instituții.

„Ca la acest moment n-am avut nicicând atâția pacienți la reanimare”, a mai subliniat Jerome Salomon în cursul unui briefing de presă, menționând un număr de 6.838 de cazuri grave.

„Suntem la începutul perioadei în care putem evalua impactul măsurilor de izolare”, a indicat oficialul francez, făcând apel ca „eforturile să nu fie relaxate” în această perioadă de vacanțe școlare pentru o parte din Franța.

Citește și: Controale întărite în Franţa pentru a se împiedica plecările în vacanţă