Un tânăr de 20 ani din judeţul Galaţi a fost introdus de către jandarmi în carantină şi amendat cu 2.000 lei, după ce a ieşit din izolare la domiciliu după numai o zi pe motiv că se plictisea acasă, se arată într-o informare transmisă, sâmbătă, de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi, relatează Agerpres.

JandarmFoto: Facebook

Potrivit sursei citate, în momentul în care s-a întors din Olanda, prin vama Nădlac II, şi i s-a permis intrarea în ţară, un tânăr de 20 ani, din judeţul Galaţi, s-a angajat că va respecta măsura autoizolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile. A doua zi însă, în jurul orei 23.00, tânărul s-a întâlnit cu doi prieteni din comună şi s-a deplasat în municipiul Tecuci.

La ora 23.30 cei trei tineri au fost observaţi de către jandarmi la un magazin din oraş, iar în momentul în care li s-au cerut documentele, aceştia au prezentat declaraţia pe proprie răspundere şi cartea de identitate. După verificarea bazei de date cu persoane aflate în izolare, jandarmii au observat că asupra unuia dintre ei este dispusă măsura izolării la domiciliu. Întrebat de ce nu a respectat măsura impusă de autorităţi şi pe care s-a angajat că o va respecta, tânărul a spus că „el este obişnuit să umble mult şi s-a plictisit în casă”.

În baza Ordonanţei Militare nr.4/2020, modificată de art.3 din Ordonanţa Militară nr.5/2020, tânărul a fost introdus în carantină pentru o perioadă de 14 zile, iar toate cheltuielile legate de cazare şi masă vor fi suportate de către acesta. Totodată, jandarmii l-au sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei.

Asupra celor doi prieteni s-a dispus măsura izolării la domiciliu şi au fost sancţionaţi cu amendă în valoare totală de 800 lei.