Orașul Țăndărei intră în carantină, a anunțat, sâmbătă ministrul Marcel Vela într-o conferință de presă ținută la sediul Ministerului Administrației și Internelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vela a acuzat ”comportamentul unora dintre cetățeni, oameni care nu înțeleg cât e de periculos ceea ce fac”, adăugând că ”legea e pentru toți și toți trebuie să o respectăm.

”În Ialomița, din cei 8 pacienți decedați 7 sunt din acest oraș. Se instituie carantină pentru Țăndărei. Vom permite intrarea și ieșirea doar pentru transport marfă”, a declarat ministrul de interne, precizând că măsurile de verificare, control și acces se realizează de personalul MAI în colaborare cu MApN.

”Consiliul Județean Ialomița, consiliul local vor lua măsuri pentru funcționarea măsurilor de protecție și asistență socială. Este strict interzisă intrarea și ieșirea din oraș prin alte zone de acces decât cele publice”, a spus Vela.

Autorităţile din Ialomiţa au cerut vineri ca oraşul Ţăndărei să intre în carantină, după ce locuitorii nu au respectat restricţiile din ordonanţele militare. Potrivit prefectului de Ialomița, în Țăndărei sunt cele mai multe cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi cei mai mulţi morţi din judeţ.

Potrivit autorităţilor din Ialomiţa, 800 de persoane s-au întors din străinătate şi ar fi trebuit să stea în carantină sau în izolare la domiciliu. Oamenii nu ar fi respectat însă măsurile impuse.

„Au venit foarte mulţi într-o perioadă scurtă de timp. Din 45 de persoane confirmate la nivel de judeţ într-un timp foarte scurt, 29-30 sunt numai de acolo. Dintr-un număr de 5 decedaţi la nivel de judeţ, 4 sunt numai de acolo. Numărul lor cu siguranţă va creşte pentru că nu au fost respectate măsurile minime de prevenţie”, a declarat vineri, pentru Mediafax, Toniţa Manea, prefectul judeţului Ialomiţa.