Ministrului Nelu Tătaru i-a fost făcut sâmbătă dimineață un nou test pentru Covid-19, în condițiile în care un director din Ministerul Sănătății a fost depistat pozitiv cu coronavirus, informează MS.

Nelu TataruFoto: AGERPRES

UPDATE 13.46 Tătaru a anunțat ulterior că rezultatul său la testul pentru COVID-19 este negativ. El spune că va fi testat din nou, în patru sau cinci zile, precizând că nu are motive, deocamdată, să stea în izolare.

„Rezultatul este negativ. Nu am avut contact direct. Ancheta epidemiologică va arăta și celorlalți rezultatul. Ancheta epidemiologică va evidenția numărul de persoane cu care a intrat în contact”, a spus Nelu Tătaru, la Digi 24, potrivit Mediafax.

Ministrul a menționat că va avea loc o re-testare: „Voi repeta testul. Testul în primele zile este negativ, în general. Neavând contact, bănuiesc că voi fi tot negativ. În momentul de față, nu am motive sa stau în izolare. Dacă voi fi izolat, voi sta la minister”, a spus Nelu Tătaru.

----------

"Ministerul Sănătăţii confirmă că directorului Direcţiei Control şi Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii a fost depistat pozitiv la COVID-19. Acesta se află internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa”, potrivit unui comunicat de presă.

”În acest caz s-a început ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi. Mai mult, în cadrul Ministerului Sănătăţii vor fi luate măsuri de dezinfecţie. În această dimineaţă, ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru i-au fost prelevate probe pentru un nou test COVID-19", mai precizează Ministerul Sănătăţii.