În plină epidemie coronavirus, dezinfectarea scărilor de bloc din Craiova a fost oprită vineri, după ce au fost deja dezinfectate 500 de scări. DSP a autorizat inițial produsul folosit, după care l-a interzis și a amendat firma care făcea dezinfecția. Dezinfecţia scărilor de bloc în Craiova a început în 31 martie, iar până acum 500 de scări de bloc au fost dezinfectate. Vineri, Direcţia de Sănătate Publică Dolj a interzis folosirea substanţei numite „Aldezin” cu care se dezinfecta, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit reprezentanţilor societăţii de salubritate din Craiova, care a dezinfectat scările, străzile şi trotuarele din oraş, folosirea biocidului fusese aprobată de inspectorii de sănătate din cadrul DSP Dolj. Societatea de salubritate a fost amendată, iar dezinfecţia scărilor de bloc din Craiova a fost oprită. „Activitatea de dezinfecție a scărilor de bloc din municipiul Craiova, demarată în data de 31.03.2020 la solicitarea Primăriei Municipiului Craiova, a fost suspendată după ce inspectorul-șef din cadrul Serviciului Control al Direcției de Sănătate Publică Dolj a interzis folosirea produsului biocid Aldezin, utilizat de SC Salubritate Craiova SRL în procesul de dezinfecție a scărilor de bloc din municipiul Craiova”, anunţă reprezentanţii SC Salubritate Craiova.

Societatea a primit, tot vineri, o amendă între 5.000-10.000 de lei pentru nerespectarea domeniului de utilizare și ariei de aplicare a substanței. Potrivit reprezentanţilor societăţii de salubritate, instituţia nu mai are acum alte substanţe biocide pentru a continua dezinfecţia scărilor de bloc. „Menționăm că Aldezin, biocid cu efect bactericid, fungicid și virulicid, cu aviz valabil până în anul 2024, a fost folosit în această perioadă pentru dezinfecția scărilor de bloc în mai multe unități administrativ-teritoriale din țară, printre care se numără București (în sectorul 2).

Aldezin este un produs comercializat și utilizat, sub alte denumiri, și în țări din Uniunea Europeană”, spun cei de la Salubritate Craiova. Peste 4.000 de scări de bloc trebuiau dezinfectate în Craiova.