Un imens spital de campanie, amenajat în doar nouă zile într-un centru de conferințe din Londra, a fost deschis vineri, pentru a prelua din numărul tot mai mare de pacienți infectați cu noul coronavirus cu care se confruntă sistemul de sănătate britanic, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Criticat pentru că a întârziat să impună o izolare a populației, apoi pentru ritmul de depistare a infectărilor, guvernul de la Londra încearcă să își arate hotărârea de a acționa în fața pandemiei de Covid-19, care a făcut aproape 3.000 de morţi pe teritoriul britanic.

Construit cu ajutorul armatei, spitalul din Nightingale, cu o capacitate iniţială de 500 de paturi, ar putea ajunge la 4.000 de paturi, adică echivalentul a zece spitale clasice.

Inaugurat de prinţul Charles, prin videoconferinţă de la reședința sa din Scoția, şi de ministrul britanic al sănătăţii Matt Hancock, la faţa locului, acesta este primul dintr-o serie de spitale provizorii ce urmează a fi amenajate de urgență în Regatul Unit.

Cu un personal prevăzut de 16.000 de cadre medicale, acest spital uriaş, fără echivalent în Marea Britanie, încearcă să răspundă accelerării pandemiei, care a contaminat oficial 33.718 persoane și a ucis 2.921 în Regatul Unit.