În plin context de pandemie, MedLife anunță că a testat tot personalul medical din triaj, centre de oncologie și maternități. Dintre cele peste 800 de cadre medicale testate la nivel național, au fost confirmate pozitiv două asistente și o infirmieră de la maternitatea din Arad. "Este esențial să testăm preventiv personalul medical pentru a învinge această pandemie, pentru a ține pacienții în siguranță și pentru a avea constant rezerve de medici și asistente,” a spus Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

Hyperclinica MedLifeFoto: MedLife.ro

A fost testat personalul medical care asigură traj la nivel național, personalul medical și administrativ care intră în contact cu pacienții oncologici în centrele proprii de chimioterapie din Craiova, Sibiu, Brașov și București și din centrul de radioterapie din Sibiu, precum și tot personalul din maternități.

Dintre cele peste 800 de cadre medicale testate la nivel național, au fost confirmate pozitiv două asistente și o infirmieră de la maternitatea din Arad. Acestea au fost izolate, iar activitatea maternității a fost suspendată temporar pentru dezinfecție, urmând să fie reluată în cursul săptămânii viitoare.

Este esențial să testăm preventiv personalul medical. În felul acesta putem izola imediat cazuri cu risc, mai ales în context asimtomatic, astfel încât să asigurăm sanatatea celor care luptă în linia întâi cu această boală. În plus, dacă respectăm cu strictețe măsurile de protecție: purtăm măști, dezinfectăm sistematic suprafețele, folosim la standare corespunzătoare sistemele de filtrare în rezerve, în bloc operator și bloc de nașteri, putem să învingem această pandemie”, a spus Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

“Apreciem mult eforturile autorităților de sănătate publică. Este nevoie în continuare de o coordonare de ansamblu, local sau chiar regional. Sunt multe situații în care membrii din familii de personal medical lucrează în spitale diferite, infectarea unuia, poate reprezenta un pericol pentru personalul și pacienții din două spitale simultan. Experiența noastră demonstrează că testarea intensă și preventivă este eficientă pentru depistarea din timp a cazurilor de infectare a personalului medical si limitarea răspândirii bolii. Este nevoie de testare periodică pentru a ține pacienții în siguranță și pentru a avea constant rezerve de medici și asistente”, a mai spus Mihai Marcu.

Pe 6 aprilie va fi reluată activitatea maternității din București

Compania va continua acest proces preventiv de testare, urmând să îl extindă și la nivelul gravidelor care vin să nască în una dintre maternitățile MedLife. “Este foarte important ca viitoarele mame care ajung în maternități să se simtă în siguranță. De aceea, aditional personalului, ne propunem să testăm și cât mai multe gravide înainte de internare pentru a le proteja și a proteja în egală masură cadrele medicale” a spus Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

Totodată, după un amplu proces de testare și dezinfecție, MedLife anunță că s-a încheiat ancheta epidemiologică demarată săptămâna trecută în contextul pacientei confirmate pozitiv în cadrul maternității din București. Astfel, începând de luni, 6 aprilie, va fi reluată activitatea în cadrul acestei unități.

“Este o dovadă a faptului că măsurile pe care le-am pus în aplicare pe parcursul îngrijirii pacientei și a nou născutului în tot acest interval au fost corecte. Dacă aplicăm procedurile și măsurile de protecție putem limita rata de îmbolnăvire și contracara această pandemie. Pe această cale salutăm solidaritatea mediului privat. Înainte să testăm în propriul laborator, Sanador și Regina Maria, ne-au ajutat fără rezerve și necondiționat pentru urgentarea testelor. Le mulțumim. Dacă va exista această solidaritate la nivelul întregului sistem vom învinge orice virus” a spus Mihai Marcu.

„Suntem pregătiți să ne reluăm de luni activitatea în cadrul maternității din București în parametri normali și în condiții de siguranță pentru paciente și personalul medical. Vom testa mămicile înainte de internare și vom relua periodic testarea personalului medical pentru a ne proteja atât pacienții cât și colegii. În mod similar vom proceda și în cazul Maternității Genesys din Arad după ce vom încheia ancheta epidemiologică în derulare. Este nevoie în aceste momente să fim prezenți în unitățile medicale și să venim în sprijinul pacienților” a mai spus Mihai Marcu.

MedLife va pune în funcțiune al doilea laborator Real Time PCR în următoarele două săptămâni.

Reprezentanții MedLife au mai anunțat că pentru a susține procesul de testare și a crește capacitatea vor pune în funcțiune al doilea laborator Real Time PCR în următoarele două săptămâni.

„Depunem eforturi pentru a pune în funcțiune al doilea laborator pentru testare COVID19. Va fi în Sfântu Gheorghe pentru a crește capacitatea de testare în centrul țării. Sperăm să avem sprijinul DSP pentru a putea demara testările cât mai curând. Rămânem în continuare la dispoziția autorităților pentru a oferi resursele noastre și a susține eforturile de combatere a pandemiei” a încheiat Mihai Marcu.