Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 3.183 vineri, cu 445 de noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore, conform Grupului de comunicare strategică.

Izolare de coronavirus in RomaniaFoto: Profimedia Images

Anunțul privind numărul de îmbolnăviri a fost făcut inițial de ministrul Sănătății. Astfel, potrivit ministrului, în România au fost confirmate 3.183 de cazuri de coronavirus. Conform unui studiu al INSP până în 24 martie, din 10 martie trendul a devenit ascendent, a spus Tătaru.

El a spus că la acest moment în România există trei focare de infecție: Suceava, Arad și Deva și că va merge în fiecare regiune pentru a remedia problemele.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire în 24 de ore

Până astăzi, 3 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.183 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 445 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 83 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 283 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești: 126 la București, 58 la Timiș, 34 la Iași, 5 la Caraș-Severin, 6 la Prahova, 16 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 7 la Brașov, 5 la Galați, 2 din Bihor, 2 Argeș, 2 la Arad, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

Totodată, până acum au decedat 116 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin și Mureș.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.531 de persoane. Alte 114.646 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 31.657 de teste.

Amenzi de peste 11 milioane de lei pentru 9.134 de persoane care nu au respectat restricțiile

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.418 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 52 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Prin structurile MAI au fost întocmite, până în prezent, 285 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, în ultimele 24 de ore, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 744 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Polițiștii au depistat, în același interval de 24 de ore, 9.143 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate amenzi în valoare de 11.090.347 de lei.