Siret este al doilea oraș din județul Suceava care limitează circulația pentru prevenirea infectării localnicilor cu noul coronavirus. Mai exact, sunt interzise deplasarea oamenilor în afara orașului pentru cumpărături și accesul în Siret al cetățenilor din afara orașului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a declarat pentru Mediafax că nu este o măsură de autoizolare, ci "o limitare semnificativă a deplasărilor”.

Siret este al doilea oraș din Suceava, după ce Gura Humorului a intrat în autoizolare, care limitează deplasările, ca măsură suplimentară pentru prevenirea infectării localnicilor cu noul coronavirus. Reamintim că în municipiul Suceava și în 8 comune limitrofe a fost instituită carantina din 30 martie.

Potrivit unei decizii luate, joi, în ședința Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) din Siret, se interzice deplasarea cetățenilor în afara orașului pentru cumpărături. Totodată, cu aceeași dată se interzice și accesul în Siret al cetățenilor din afara orașului, pentru cumpărături.

De asemenea, s-a interzis accesul între localități prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale.

Astfel, conform deciziei luate de CLSU, accesul în afara orașului al cetățenilor din Siret și în interiorul orașului de către cetățenii altor unități administrativ teritoriale se va permite doar pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în orașul Siret, precum și pentru aprovizionarea populației.

Totodată, se va permite accesul persoanelor care nu locuiesc în orașul Siret, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

"Noi am încercat să evitam ca oamenii din afara orașului și cei din oraș să se ducă, de aiurea, la cumpărături”, a spus primarul din Siret, Adrian Popoiu.

Suceava este județul cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 - 701 - din totalul de 2.738 raportate joi de Grupul de Comunicare Strategică.