Mii de prostituate străine ce lucrau în Germania nu mai au unde să locuiască după ce bordelurile s-au închis din cauza coronavirusului, la fel și punctele de frontieră, ceea ce înseamnă că le este foarte greu să se întoarcă în țările lor, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

În Germania sunt 100.000-200.000 de prostituate, 80% dintre ele fiind din alte țări, mai ales din Bulgaria, România, Polonia sau Ucraina, potrivit lui Susanne Bleier Wilp de la Asociația Furnizorilor de Servicii Erotice și Sexuale.

Autoritățile germane au închis bordelurile luna trecută, ca și restaurantele sau barurile, pentru a încetini răspândirea epidemiei.

”Coronavirusul este un dezastru pentru mine. Nu am mai avut niciun venit de la mijlocul lunii martie, nici nu am unde să dorm”, a spus o prostituată poloneză cunoscută de clienții ei din Bochum drept Nicole.

Înainte de restricții, ea plătea bordelului 90 de euro pe zi pentru camera unde primea clienții, dar și dormea. De când bordelul a fost închis, ea stă la managerul acestuia.

Lucrătoarele sexuale din Germania sunt considerate persoane fizice independente și, în teorie, au dreptul la asistență financiară printr-un fond instituit de guvern pentru liber-profesioniști.

”Nicole” speră ca Centrul pentru Muncă să-i acorde indemnizație de șomaj: ”Dacă se va întâmpla așa, mă voi muta într-un apartament”.