Numărul total al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe confirmaţi cu coronavirus a ajuns, vineri, la ora 11, după ce testele altor patru cadre medicale au fost pozitive, a anunţat conducerea instituţiei.

Spitalul Judetean CovasnaFoto: Facebook

Potrivit managerului spitalului, Andras Nagy Robert, citat de Agerpres, cele patru persoane sunt angajate la Secţia de Urgenţe, una dintre acestea a fost izolată în cadrul secţiei, iar celelalte trei la domiciliu, urmând ca şi familiile lor să fie testate.

El a mai menţionat că Secţia de Urgenţă a fost dezinfectată şi îşi continuă activitatea.

Conducerea SJU a anunţat, pe 1 aprilie, că a încheiat un contract cu o clinică medicală privată din Sfântu Gheorghe, acreditată pentru efectuarea testelor COVID, iar în prima jumătate a acestei luni vor fi testaţi toţi cei aproximativ 1.000 de angajaţi ai instituţiei, primii fiind cei aflaţi în "prima linie", respectiv personalul de la Urgenţă, Radiologie şi Boli Infecţioase.

În etapa a doua ar urma să fie testaţi cei de la secţiile ATI, Interne, Pneumologie şi Nefrologie, iar în a treia celelalte specialităţi, precum şi personalul tehnico-administrativ.

În paralel vor fi testaţi şi pacienţii trataţi în spital în cursul lunii martie şi care au intrat în contact cu personalul contaminat cu noul coronavirus.

Conform ultimelor date oficiale, în judeţul Covasna au fost înregistrate 34 de cazuri COVID-19 şi un deces, respectiv o femeie de 77 de ani care avea şi alte afecţiuni, printre care mielită cervicală şi tetraplegie.

Andras Nagy Robert susţine că judeţul Covasna figurează cu un număr mare de cazuri diagnosticate deoarece s-au făcut mai multe testări în comparaţie cu alte zone.