Peru a restrâns joi și mai mult condițiile de deplasare în afara locuinței pentru populație, interzicând bărbaților și femeilor să iasă în același timp pe străzi și impunând ieșiri pe bază de sex, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform acestei măsuri neobișnuite anunțate de președintele peruvian Martin Vizcarra, bărbaților li se va permite să își părăsească locuințele luni, miercuri și vineri, în timp ce femeile vor putea ieși afară doar marți, joi și sâmbătă.

Nimănui nu i se va permite să se deplaseze în afara casei duminica.

„Mai avem doar zece zile rămase, haideți să facem un efort suplimentar pentru a controla această boală”, a afirmat președintele în timpul unei conferințe de presă. Potrivit acestuia, noua măsură va rămâne în vigoare până în 12 aprilie, data la care autoritățile peruane au anunțat încheierea carantinei în vigoare în țară începând cu 16 martie.

O măsură identică a fost aplicată și în Panama, unde au fost confirmate 1.317 de cazuri de contaminare și 32 de decese. În Peru, potrivit ultimelor cifre oficiale de joi, există 1.414 cazuri pozitive și 55 de persoane decedate din cauza coronavirusului COVID-19.

Măsura nu se va aplica însă angajaților din sectoarele ce furnizează servicii esențiale în cazul unei stări de urgență, piețelor, băncilor, farmaciilor și spitalelor.