În contextul eforturilor de combatere a epidemiei de coronavirus, la Mecca și Medina a fost instituită interdicția de a ieși pe stradă pe tot parcursul zilei. Potrivit unor surse din cadrul ministerului de Externe al Arabiei Saudite, interdicția este în vigoare până la o nouă decizie, relatează Habeturk, citat de Rador.

Pelerini la MeccaFoto: Reuters

Arabia Saudită a anunțat că a instituit interdicția de a ieși pe stradă pe tot parcursul zilei în orașele Mecca și Medina, în contextul eforturilor de combatere a epidemiei de coronavirus. Potrivit unor surse din cadrul ministerului saudit de Externe, citate de agenția oficială de presă din Arabia Saudită, SPA, interdicția de a ieși pe străzi în cele două orașe este în vigoare până la o nouă decizie a autorităților.

În știre se precizează că personalul care lucrează în instituții vitale din sectorul public și cel privat este exceptat de aceste prevederi și că locuitorii celor două orașe pot ieși din cartierele în care domiciliază doar între orele 06.00 și 15.00, pentru a-și procura produse esențiale de hrană și medicamente.

În cele două orașe vor fi deschise doar magazinele care vând produse de bază, farmaciile, benzinăriile și băncile. Căile de intrare și de ieșire din orașele Riad, Mecca și Medina au fost închise traficului pe 25 martie, în contextul eforturilor autorităților saudite de combatere a epidemiei de coronavirus, se mai arată în știrea difuzată de SPA.

La nivelul întregii țări, s-a dispus pe 23 martie, pentru o perioadă de 21 de zile, interdicția de a ieși pe stradă în intervalul 19.00-06.00.

Ulterior, pe 25 martie, s-a decis devansarea cu două ore a momentului de începere a restricțiilor de circulație, acestea devenind active de la ora 15.00.